Luc Verhuyck praat over Rome, Firenze en Venetië

Print
Luc Verhuyck praat  over Rome, Firenze en Venetië

Foto: Sylvie Lodewijks

Lommel - Op 12 november om 19.30 uur in CC Adelberg praat Luc Verhuyck over Rome, Firenze en Venetië.

Luc Verhuyck is de auteur van drie succesvolle anekdotische reisgidsen. Zijn boek SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome uit 2001 is al ruim dertien jaar onafgebroken op de markt en haalde al elf drukken. Firenze, Anekdotische reisgids voor Florence werd in 2006 in Nederland gelauwerd als beste oorspronkelijk Nederlandstalige reisgids. Zijn recentste boek VENEZIA, Een anekdotische reisgids uit 2011 stond in de top tien van de non-fictie en werd in diverse media zeer positief onthaald. Momenteel werkt de auteur aan een soortgelijke gids over Napels en omgeving waaronder Pompei, Herculaneum, de Amalfitaanse kust, de Vesuvius, Capri, enz.
Aan elk van die boeken gingen vijf à zes jaar research vooraf, maar het resultaat is dan ook bijzonder. In zijn reisgidsen heeft de auteur volksverhalen, stadslegenden, faits divers, petites histoires, verrassende weetjes en dergelijke verzameld. Dingen waar mensen van opkijken en die iedereen eigenlijk wel wil weten, maar die in courante reisgidsen jammer genoeg niet te vinden zijn. Bij reisbegeleiders naar de genoemde steden hebben de boeken van Verhuyck een cultstatus verworven en velen noemen ze hun bijbel(s).
Luc Verhuyck vertelt de anekdotes en verhalen die hij in zijn boeken bijeengebracht heeft en die de betreffende stad tot leven brengen en meer kleur geven. Door de bijzondere invalshoek werpt hij een apart licht op die steden en krijgt de toehoorder er een kaleidoskopisch beeld van. Tegelijkertijd worden op de achtergrond sfeerbeelden van de betreffende steden getoond.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio