Celtic Night 16 in CC Adelberg

Print
Celtic Night 16 in CC Adelberg

Foto: Sylvie Lodewijks

Lommel - Alasdair Fraser & Natalie Haas (Schotland/USA) concerteren op zaterdag 22 november om 19 uur in CC Adelberg.

Alasdair Fraser is een vermaarde Schotse violist. Zijn techniek is verbluffend en zijn artistieke impact groot. Zijn carrière overspant meer dan dertig jaar. Hij werd onderscheiden met een veelvoud aan awards en schreef composities voor films als The Last of the Mohicans en Titanic.
Natalie Haas is een ongelooflijk getalenteerde celliste uit Californië die studeerde aan de Julian School of Music. Ze was nog niet geboren toen Alasdair zijn eerste vioolcomposities creëerde en pas vijftien jaar toen ze met hem voor het eerst concerteerde. Samen brengen ze een tegelijkertijd verfijnd en opzwepend repertoire, dat de historische rol van de cello als ritmisch hart van de Schotse dansmuziek herstelt.

New Road with special guest Cathy Jordan (Ierland)

New Road is dé nieuwe ster aan de Ierse folkhemel. De band brengt een eclectische mix van Ierse traditionele muziek en Amerikaanse Appalachian blues. Veel van het Ierse repertoire komt uit New Road, de door de pers gelauwerde cd van uilleann piper Leonard Barry. Om dit album te realiseren, verzamelde hij topmusici rondom zich: de Ieren Conor Byrne, Andy Morrow en Seamie O’Dowd en Californische folklegende Rick Epping. Door het succes van de cd en het plezier van het samenspel zag formatie New Road het levenslicht. Tegen november verschijnt trouwens een nieuwe cd. Een concert van New Road is een stroomstoot die de muziek ongegeneerd op het publiek afvuurt. Een muzikaal festijn dat in Lommel nog verrijkt wordt door Cathy Jordon, het gezicht van Dervish en één van ’s werelds beste vrouwelijke folkzangeressen.
Met: Leonard Barry (uilleann pipes), Conor Byrne (fluit), Andy Morrow (fiddle), Rick Epping (harmonica, concertina, zang), Seamie O’Dowd (gitaar, fiddle, zang) & Cathy Jordan (zang, bodhran)
Anxo Lorenzo Trio & Fred Morrison (Galicië/Ierland/Schotland)

Anxo Lorenzo, afkomstig uit een kuststadje in Galicië, is een virtuoos op de Galicische doedelzak. Traditionele en hedendaagse muziek en Galicische en Ierse klanken vloeien bij hem samen. Hij mixt met gemak jotas of munteiras met up tempo jigs en reels. Met zijn programma Tirán zette hij in 2012 De Adelberg in lichterlaaie. Met zijn trio brengt hij nu zijn nieuw concertprogramma Confuxion, een hymne aan de Keltische regionen waarin gaïta en viool centraal staan. Uitzonderlijk gaat hij in dit concert in dialoog met de Schotse ‘King of Pipes’ Fred Morisson, die op de dertiende editie van Celtic Night het publiek al na één nummer deed rechtveren. De afsluiter wordt dan ook een clash van titanen. Muzikaal vuurwerk op eenzame hoogte!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio