Max Verstappen (17) blikt tevreden terug op F1-debuut

Print
Max Verstappen (17) blikt tevreden terug op F1-debuut

Foto: Twitter

De Nederlander Max Verstappen debuteerde vrijdag, amper enkele dagen na zijn 17e verjaardag, in de Formule 1. Hij werkte voor Torro Rosso op het circuit van Suzuka in Japan de eerste vrije training af.

De zoon van voormalig F1-rijder Jos Verstappen beëindigde de oefensessie als twaalfde in 1:38.157. Vlak voor het einde van de training kreeg hij problemen met zijn motor en moest hij uit de auto stappen.

“Ik ben erg blij op dit moment”, liet Verstappen na afloop via Twitter weten. “Mijn snelheid was bepaald niet slecht.”

Verstappen is met zijn 17 lentes de jongste F1-debutant ooit. Eind deze maand krijgt hij een nieuwe kans. Dan mag hij aantreden in de vrije training voor de F1-race in het Amerikaanse Austin.

Teambaas Franz Tost van Toro Rosso was ook te spreken over de eerste rondes van Verstappen in Japan. “Suzuka is een lastig circuit om onder de knie te krijgen. Precies daarom hebben wij Max hier de kans gegeven om te leren. Hij heeft het heel goed gedaan”, zei hij.

Volgens Tost heeft Verstappen nuttige ervaring opgedaan voor volgend jaar. “Hij kan dan vanaf de eerste meters snel zijn. Net zoals nu in Japan, zal Max dit jaar ook nog in Amerika, Brazilië en Abu Dhabi de eerste vrije training rijden om zich voor te bereiden op 2015.”

Verstappen neemt volgend seizoen de plek over van de Fransman Jean-Eric Vergne. Hij gaat het vaste rijdersduo van Toro Rosso vormen met de Rus Daniil Kviat.

(belga/mige)