Cultuurraad huldigt Wim Nijsen en Boléda

Print
Bocholt - Naar jaarlijkse gewoonte maakte de Bocholter cultuurraad de culturele persoonlijkheid en culturele vereniging van het jaar bekend tijdens de culturele huldigingsavond. De eer viel dit jaar te beurt aan Wim Nijsen en aan danscentrum Boléda.

GC De Kroon liep op zaterdag 27 september aardig vol voor de 25ste editie van de culturele huldigingsavond. Opmerkelijke gast dit jaar was kersvers Vlaams minister Sven Gatz die het in zijn toespraak o.a. had over z'n liefde voor onze gemeente. Dat was te danken aan zijn voorliefde voor het lekkere Bocholter bier én aan het feit dat hij in zijn jeugd nog in Bocholt op kamp was geweest.

Burgemeester Jos Claessens en schepen van cultuur Mia Croonen zetten enkele jubilerende verenigingen in de bloemen: Cadence Drumline (10 jaar), buurtwerking Den Heuvel (50 jaar), DV de Limaro’s (25 jaar), Femma Kaulille (75 jaar),CV de Papbugels (55 jaar), CV de Poederladers (44 jaar), CV de Lolkonijnen (11 jaar) en Seniorenwerking Anders Jong (25 jaar).

Op het einde van de avond mocht de burgemeester dan de Culturele persoonlijkheid van 2014 bekend maken. Het werd Wim Nijsen (83). Meester Wim was in 1970 medeoprichter van gemengd zangkoor Bocanto. Hij was jarenlang voorzitter van het koor en is nu nog steeds zingend lid. Hij is daarnaast nog steeds actief al gids in het brouwerijmuseum en in de St.-Laurentiuskerk. Sinds 1965 is hij secretaris van de broederschap van St.-Kristoffel en in die hoedanigheid organiseerde hij in 2014 voor de 50ste keer de St.-Kristoffelbedevaart.

Culturele Vereniging 2014 werd danscentrum Boléda! Zij kregen de prijs voor het mooie parcours dat men de afgelopen jaren heeft afgelegd. Op 3 jaar tijd groeide danscentrum Boléda uit van een klassieke balletschool met 35 leden naar een danscentrum dat lesgeeft in kleuterdans, ballet, pointes, jazz, volwassendans en hiphop met meer dan 150 leden!

(grote foto: alle jubilerende verenigingen)
(kleine foto: v.l.n.r. Annie Derickx (voorzitster van de cultuurraad), burgemeester Jos Claessens, Wim Nijsen, minister Sven Gatz, Sarah Vandebosch en Jan Imants (danscentrum Boléda) en schepen van cultuur Mia Croonen)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio