Klacht van Maaseikse tegen Tamar

Print

Cyrella Vanseer Foto: Dick Demey

Maaseik / Lommel -

Een vrouw uit Maaseik, die in 1981 gedwongen werd tot adoptie in Tamar, heeft nu een klacht ingediend tegen de zusters van het Lommelse tehuis. Cyrella Vanseer (63) moest destijds niet alleen haar pasgeboren dochtertje afstaan, ze werd ook nog eens zonder haar toestemming gesteriliseerd. De klacht is ook gericht tegen een OCMW-medewerker van Genk, die destijds betrokken was bij de adoptie.

De Belgische bisschoppen stemden afgelopen week in met een onafhankelijk onderzoek naar de wanpraktijken van gedwongen adoptie in tehuizen zoals het Lommelse Tamar. Om dat onderzoek op te starten, gaat de vzw Mater Matuta, die de slachtoffers van Tamar verbindt, een van de komende weken bij de Kamer een verzoekschrift indienen. Maar een van de slachtoffers van Tamar wil alvast niet wachten op die parlementaire onderzoekscommissie.

De vrouw dient de klacht nu in omdat ze vindt dat de wanpraktijken in het Lommelse tehuis eindelijk maar eens helemaal uitgespit moeten worden. “De nonnen hebben mij mijn toekomst afgepakt”, vertelt ze.

Lees de getuigenis van Cyrella Vanseer vandaag in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio