Scooore!League start vanavond met 2 blikvangers

Print
De Pro Basketball League stelde deze week in Brussel de Scooore!League voor. De Nationale Loterij tekende een contract van vier seizoenen (waarde 1,2 miljoen euro) met de Pro Basketbal League. Vanavond gaat het 82stekampioenschap (sinds 1932) in de eerste klasse, met elf ploegen (voor het eerst sinds 2008 met meer dan tien!) van start. Meteen met twee blikvangers.

 Limburg United viert in Hasselt zijn debuut op het hoogste schavot tegen Bergen. De Henegouwers zijn op papier de grote uitdager van Oostende richting titel. In de staat de klassieker tussen Charleroi en Oostende op de affiche. Charleroi is new look, met ook de in eerste klasse als coach debuterende Jacques Stas (45) en met slechts één speler (Mukubu) van de selectie van vorig seizoen. Beghin, Massot en Hamilton liggen immers nog in de lappenmand. Oostende won vorige week na een demonstratie de Supercup, is opnieuw favoriet en gaat met bijna dezelfde kern op zoek naar een vierde titel op een rij!

De Scooore!League presenteert ook een nieuwe formule:

-Eerste fase: een competitie (heen en terug) met elf teams en 22 speeldagen.

-Tweede fase: verdeling in poule A (top 6) en poule B (7 tot 11) met behoud van punten. Poule A met zes teams en 10 speeldagen bepaalt de rangorde 1 tot 6 in de play-offs. Poule B met vijf ploegen en tien speeldagen en met als inzet de zevende en achtste plaats voor de play-offs.

-Play-offs worden afgewerkt met acht ploegen. Kwartfinales (best of three, 1-8, 2-7, 3-6, 4-5), halve finales (best of five) en finale (best of five).

In principe degradeert er niemand, al moet men wel over een licentie beschikken. De Scooore League maakt zich sterk volgend seizoen een twaalfde ploeg te presenteren.