Ronde van Burkina Faso afgelast uit vrees voor ebola

Print
Ronde van Burkina Faso afgelast uit vrees voor ebola

Foto: ap

De Ronde van Burkina Faso die van 23 oktober tot 2 november in Burkina Faso zou plaatsvinden, gaat niet door uit vrees voor de ebola-epidemie. Dat heeft de Burkinese regering aangekondigd.

‘In de context waarin ebola lelijk huishoudt in verschillende landen van de regio vinden we het niet voorzichtig om grote bijeenkomsten te organiseren. Onze verantwoordelijkheidszin gebiedt ons om nog meer voorzorgsmaatregelen te nemen. Daarom hebben we besloten om een aantal evenementen uit te stellen, zoals de Tour du Faso’, verklaarde regeringswoordvoerder Alain Edouard Traoré.

Aan de Tour du Faso zouden normaal gezien twaalf landen waaronder ook België deelnemen. Het annuleren van de Ronde levert Burkina Faso mogelijk een sanctie op van de internationale wielerbond aangezien de regels bepalen dat een competitie zes maanden voor de start moet afgelast worden. Het is niet de eerste keer dat het land een groot evenement annuleert in het licht van de ebola-epidemie. Zo werd eerder ook al een vergadering van de Afrikaanse Unie afgelast.

In Burkina Faso viel tot hiertoe geen enkele ebola-zieke te betreuren, maar het arme land vindt dat het onvoldoende voorbereid is op een eventueel geval van ebola.