Amerikaanse cameraman besmet met ebola

Print
Amerikaanse cameraman besmet met ebola

Foto: AFP

In Liberia is een 33-jarige Amerikaanse cameraman besmet geraakt met het ebolavirus. De man, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, werkte er als freelancer voor de Amerikaanse zender NBC News. Hij wordt binnenkort gerepatrieerd naar de Verenigde Staten, zo meldt de zender donderdag.

De cameraman ‘begon woensdag symptomen te vertonen, hij voelde zich moe en had pijn. Toen bij een routinecontrole zijn temperatuur werd gecontroleerd, bleek dat hij lichte koorts had’, luidde het. Hij ging onmiddellijk zelf in quarantaine en vroeg medisch advies. De man onderging in een centrum van Artsen zonder Grenzen een test, die positief bleek.

De hoofdredactie van NBC News laat weten dat de andere NBC-medewerkers in Liberia voorlopig geen symptomen van ebola vertonen. Het voltallige team vliegt meteen terug naar de VS en zal daar 21 dagen in quarantaine verblijven. De incubatieperiode van ebola kan tot 21 dagen duren.

Het gaat om de vierde Amerikaan die in Liberia het ebolavirus oploopt. Een vijfde Amerikaan raakte geïnfecteerd in Sierra Leone. In een ziekenhuis in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, is het ebolavirus woensdag voor het eerst in de VS gediagnosticeerd bij een Liberiaanse patiënt. De man kwam na een verblijf in Liberia op 20 september met het vliegtuig aan in de VS.