Politie rijdt drugsgebruiker klem

Print
Politie rijdt drugsgebruiker klem

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft gisterenmiddag een chauffeur klemgereden in Vroenhoven. De man probeerde iets eerder een drugscontrole te ontwijken. Foto: hnb

Riemst -

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft gisterenmiddag een chauffeur klemgereden in Vroenhoven (Riemst). De man probeerde iets eerder een drugscontrole te ontwijken.

 De man, met Belgische nationaliteit, zag de politiediensten staan en ging er aan hoge snelheid vandoor. Lang duurt zijn vlucht niet, want de agenten van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst zetten de achtervolging in en konden de autobestuurder klem rijden op de Maastrichtersteenweg, ter hoogte van de Kleistraat in Vroenhoven.

De man bleek bij nader onderzoek, in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs, wellicht aangekocht in Maastricht.

De autobestuurder werd door de inspecteurs ingerekend en overgebracht naar het politiecommissariaat in Bilzen. De controles gebeuren in het kader van de opgevoerde drugstoezichten, in de grensstreek.

Ook de tweede man die gisteren bij die andere achtervolging in Bilzen kon ontkomen, is gisterenmiddag ingerekend. Door een gestructureerde grensoverschrijdende samenwerking, wisten Nederlandse politieinspecteurs de man, die met zijn kompaan een diefstal pleegde in Maastricht, in de kraag te vatten. De aanhouding gebeurde in Amsterdam.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio