Erik Van Looy van slag na weerzien met Duitse jeugdliefde

Print
Erik Van Looy van slag na weerzien met Duitse jeugdliefde

Erik tegen Britta: ‘U bent heel mooi gebleven.’ Foto: vtm

Pas veertien was Erik Van Looy toen hij de één jaar jongere Duitse Britta ontmoette en smachtte naar zijn eerste kus. Ook al vond hij haar aanvankelijk wat arrogant, te meer omdat ze die vakantie hele dagen weinig anders deed dan naar de Olympische Spelen op tv kijken om de Duitse atleten aan te moedigen.

Maar zoals dat gaat met jeugdliefdes, zie je hen later zelden of nooit meer terug. Tenzij je ineens beroemd wordt en in een programma als Lang Leve belandt, waarvoor in jouw verleden wordt gegraven. Groot was dan ook de verbazing van Van Looy toen presentator Jonas Van Geel ineens onder luid applaus Britta aankondigde, in de aflevering die volgende week op VTM te zien is.

Toch herpakte hij zich gauw: ‘Sie sind sehr schön geblieben (U bent heel mooi gebleven, nvdr.).’ Al duurde het tóch even eer zijn wantrouwen – zou het wel de echte Britta zijn? – helemaal was weggeëbd. Dat lukte pas nadat Britta ook haar familienaam, haar woonplaats en de namen van haar vader, moeder en broer had gegeven.

Lang leve, dinsdag om 20.35 uur op VTM