Beauty

Photoshop je huid met deze crèmes

Print
Photoshop je huid met deze crèmes

Foto: Garnier

De selfie-hype en perfecte Instagramplaatjes hebben nu ook hun weg gevonden naar je badkamer. Enter: blur creams, stiekeme valsspelers voor een picture perfect selfiehuidje.

Smeer je een nieuwe, revolutionaire dagcrème, dan zit er niets anders op dan 28 dagen geduldig te wachten op resultaat. Zo lang heeft je huid immers nodig om zichzelf te vernieuwen. Maar omdat we eigenlijk het liefst van al ogenblikkelijk die fijne lijntjes en opvallende poriën zien verdwijnen, heeft de beautyindustrie een slim trucje achter de hand: blur creams. Dat zijn gezichtsprimers op basis van siliconen, die je instant een perfecte huid bezorgen. Ze vullen fijne lijntjes en rimpels op, moffelen poriën en oneffenheden weg, egaliseren de teint en matteren de huid. Sommige recente blur creams doen zelfs meer dan verdoezelen alleen, ze bevatten ook verzorgende bestanddelen voor een huidverbetering op lange termijn.

Photoshop of Instagramfilters? Helemaal overbodig met zo’n blur cream. Dit zijn onze favorieten.

BB Cream + Blur van Garnier

Bij Garnier hebben ze het over een ‘3B’, omdat ie een BB met blur cream combineert. De getinte en hydraterende dagcrème (BB) bezorgt je een egale teint, verzorgde huid en een matte finish die de hele dag blijft zitten. De lichtweerkaatsende deeltjes (het blur-effect) maken het huidoppervlak bovendien ook onmiddellijk glad, zonder lijntjes, opvallende poriën of onregelmatigheden. Bonus: hij bevat een SPF 20.
19,99 euro, bij de drogist

Blue Therapy Lift & Blur van Biotherm

Werkt als een instant filler voor rimpels bij neus-kingroeven, rimpels tussen de ogen, kraaienpootjes en poriën op de wangen. Plaatselijk aan te brengen bovenop je dagelijkse verzorging, maar onder je make-up.
42 euro, in de parfumerie

Instablur van The Body Shop

Een perfecte huid in een oogwenk? Instablur van The Body Shop pakt vier huidimperfecties tegelijk aan. Het matteert de huid gedurende twaalf uur, verkleint de poriën, verbergt onzuiverheden en egaliseert de teint. Bovendien zorgt deze primer ervoor dat make-up langer houdt.
15 euro, bij The Body Shop

Micro-Blur Skin Perfector van Kiehl’s

Een blur cream die verzorgen combineert met verdoezelen. Enerzijds bezorgt ie je meteen een gladdere huidtextuur met minder diepe lijntjes en kleinere poriën, anderzijds verbetert hij ook de huidtextuur en de zichtbaarheid van poriën op lange termijn.
28 euro in de Kiehl’s-winkel en op www.kiehls.be

Re-Plasty Pro Filler van Helena Rubinstein

Een serum-in-blur, wat wil zeggen dat ie net als de Micro-Blur van Kiehl’s make-up combineert met verzorging. Deze Re-Plasty Pro Filler is geïnspireerd op hyaluroninjecties rondom de ogen en bij de mond. De formule stimuleert de aanmaak van collageen en pakt rimpels, kraaienpootjes en wallen aan en zorgt voor gladdere lipcontouren. Daarnaast heeft ie ook een instant bevredigend blur-effect: de siliconen en lichtweerkaatsende deeltjes maken de huid visueel gladder.
140 euro, in de parfumerie

Niet te missen