Limbolink

Boerenrock gaat door

Print
Boerenrock gaat door

Na een maand pro’s en contra’s overlopen heeft de organisatie van Boerenrock de knoop doorgehakt: er komt in 2015 een nieuwe editie van het festival in Kortenaken. Die zal plaatsvinden op 28, 29 en 30 augustus. De onderhandelingen met topacts zouden zelfs als “in een vergevorderd stadium” zitten.

Grote opschudding in het festivalwereldje einde augustus. Het populaire festival Boerenrock, dat zijn 25e editie vierde, zou mogelijk voor de laatste keer georganiseerd worden. Nochtans was het aantal bezoekers op een jaar tijd gestegen van 8.000 naar 14.000. Omdat fans teleurgesteld reageerden tijdens het festivalweekend en nadien, ging de organisatie toch twijfelen. Nu is er een definitieve beslissing: ook in 2015 zal Boerenrock op de festivalkalender staan.

Enthousiaste nieuwelingen

“De succesvolle 25ste editie heeft ervoor gezorgd dat we een spaarpotje hebben kunnen aanleggen waardoor we toch wel enige financiële zekerheid hebben opgebouwd. In financieel moeilijke tijden is dit zeker geen luxe”, klinkt het.

“Enkele leden van onze organiserende werkgroep hebben omwille van hun beroeps- en/of gezinssituatie beslist om een stapje terug te zetten, wat we respecteren, maar gelukkig hebben we verschillende enthousiaste ‘nieuwelingen’ gevonden om onze werkgroep te versterken, mensen die in andere verenigingen al bewezen hebben uit het goede hout gesneden te zijn en die ongetwijfeld een extra boost en steun zullen zijn voor de rest van...”