Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen in Lommel

Print
Lommel - Dit weekend is sportpark De Soeverein in Lommel het unieke decor voor de eerste editie van de internationale rolstoeldanswedstrijd, The International Sport & Handicap Wheelchair Dance Cup. De organisator is de vzw Sport & Handicap o.l.v. Denis Jaeken en is erkend door het International Paralympisch Comité.

Dit weekend strijden de Belgische en Nederlandse koppels voor de titel van Belgisch Kampioen 2014 en BeNeLUX kampioen 2014. Er nemen ook verschillende buitenlandse topdansers deel. De deelnemers komen uit 11 Europese landen: België, Nederland, Duitsland, Polen, Oekraïne, Oostenrijk, Denemarken, Groot-Brittanië, Slovenië, Rusland en Malta. Rolling Stars uit Lommel neemt ook deel met verschillende koppels. Er dansen dit weekend drie Lommelse dansduo’s mee: Greet en Elien Bervoets, Jennifer en Jessica Wullems en Silke en Frauke Jansen.
De deelnemers dansen op verschillende niveaus. De Debutanten , de beginners, dansen 3 dansen: Engelse wals, quickstep en samba. De Amateurs dansen 4 dansen, de hoofdklasse B doet 5 dansen. Dan heb je ook nog de hoofdklasse A. Dit laatste niveau zijn de dansers die kunnen deelnemen aan IPC-approved wedstrijden, Europese en wereldkampioenschappen.
Bij de Hoofdklasse B duo 2 standaard en Hoofdklasse B combi 2 standaard haalden de Lommelse dames Greet en Elien Bervoets de eerste plaats. Zij mogen zich een heel jaar Belgisch kampioen en BeNeLux kampioen noemen in deze twee categorieën
In de Hoofdklasse B combi 1 standaard werden Silke en Frauke Jansen uit Lommel Belgisch kampioen en BeNeLux kampioen.

Ook zondag kan je in de Soeverein van 11 tot 17u de rolstoeldansers nog gaan aanmoedigen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio