‘Stuur gebuisde studenten met Kerst van unief’

Print
‘Stuur gebuisde studenten met Kerst van unief’

Foto: Raymond Lemmens

Stuur gebuisde eerstejaars al met Kerstmis door naar een andere opleiding. Daarmee sparen zowel student als universiteit tijd en geld. Dat stelt de rector van de Universiteit Hasselt voor als besparingsmaatregel.


Wij zijn op zoek naar Limburgse studenten die tijdens de eerste examenperiode slechte resultaten hebben gehaald maar in juni toch slaagden voor het eerste jaar. Bent of kent u zo iemand? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


Vrijdag openen Universiteit Hasselt en hogeschool PXL officieel het academiejaar. Dit jaar zullen er 13.700 studenten starten aan PXL en UHasselt, een record. Maar veel reden tot juichen is er niet.

“Als het inschrijvingsgeld omhoog gaat, vrezen we dat er minder Limburgse jongeren zullen voortstuderen”, zeggen zowel Ben Lambrechts, directeur PXL, als Luc De Schepper, rector van de Universiteit Hasselt. Limburgse 18-jarigen kiezen nog altijd minder vaak voor universitair onderwijs dan jongeren uit andere provincies.

“Tenzij wij die opleidingen in Limburg aanbieden, dan volgen ze wel de nationale trend. Daarom vragen we ook - in een periode van tien jaar - tien nieuwe opleidingen in Limburg. Zoals burgerlijk ingenieur en taal- en letterkunde.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.