De TalenTuin helemaal ‘zen’

Print

Foto: Daltonschool De TalenTuin

Lummen - Ter gelegenheid van de jaarlijkse week van de sportclub, organiseerde het team van Daltonschool De TalenTuin op woensdag 17 september een 'Toon je sport-dag'.

De kinderen kwamen in sportkledij naar school en vertelden in de kring over hun favoriete sport. Alle kinderen konden zich uitleven op het springkasteel. Daarnaast kregen ze ook de kans om een nieuwe sport te leren kennen: Rosa Briers van Sjamballa -beweging in stilte- in Paal, liet de kinderen per leeftijdsgroep kennismaken met de kracht van yoga.

Kinderyoga is een heel fijne manier voor kinderen om zowel te bewegen als om zich te ontspannen. Juist dit laatste is iets waar steeds vaker, ook bij jonge kinderen, behoefte aan is. Jonge kinderen zitten boordevol energie en houden enorm van bewegen, dus wat is leuker dan spelenderwijs yoga te ontdekken.

Onze kinderen leerden op een speelse manier om te gaan met lichaam en geest. Doorheen oefeningen, die aansluiten bij hun belevingswereld, hebben ze spanning en ontspanning in hun lichaam kunnen ervaren. Tijdens de relaxatie gingen we samen op droomreis. Door deze achteraf te bespreken groeide het gevoel van eigenwaarde. Alle kinderen en het team hebben enorm genoten van deze sessie en waren achteraf helemaal ‘zen’.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio