Verkeer op Grote Ring flink in de knoop: ‘Nog twee weken miserie’

Print
Hasselt -

Het verkeer op de Hasseltse Grote Ring en de invalswegen is woensdagochtend voor de derde dag op rij in de soep gedraaid. Vooral aan de kant van de kruispunten met de Kempische Steenweg en de Elfde Liniestraat was de toestand dramatisch. ‘Nog twee weken miserie en dan zijn we er door’, klinkt het overal.

De situatie is eenvoudig: elk jaar rond deze tijd start de opbouw van Hasselt-kermis. En tegelijk gaat ook het academiejaar in de PXL en UHasselt van start met de introductiedagen voor nieuwe studenten en het afhalen van cursusboeken. Dat maakt dat er 6.000 PXL-studenten, 1.000 UH-ers en nog eens een paar duizend middelbare scholieren in de scholen in de Vildersstraat en op het Kolonel Dusartplein op hun bestemming willen geraken. Dat kan alleen door de smalle flessenhals langs de Elfde Liniestraat.

De Hasseltse scholen, de politie en schepen Rob Beenders vragen de mensen om zo vaak mogelijk gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer. ‘En wie toch met de auto moet komen, kan misschien met twee of drie anderen carpoolen’, aldus Beenders.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.