© BELGA

Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter Groen

Elke Van den Brandt stelt zich kandidaat om Wouter Van Besien op te volgen als voorzitter van Groen. Het 34-jarige Vlaams parlementslid vormt een duo met kamerlid Wouter De Vriendt. Dat hebben Van den Brandt en De Vriendt vanmiddag bekendgemaakt op een persbriefing.

(kld)

Huidig voorzitter Wouter Van Besien kondigde eind augustus aan dat hij zou stoppen als voorzitter van de Vlaamse groenen. Van Besien is sinds 2009 voorzitter van Groen, maar stelt zich niet kandidaat voor een nieuw mandaat. Hij stopt op 15 november als voorzitter.

Kandidaten, of liever kandidatenduo’s, kunnen zich nog tot en met 25 september aandienen. Verwacht wordt dat er naast Van den Brandt nog andere kandidaten zullen zijn voor het voorzitterschap.

Van den Brandt werd geboren in het Antwerpse Borgerhout, maar verhuisde naar de hoofdstad en zetelde daar tussen 2009 en 2014 als Brussels parlementslid voor Groen. Van den Brandt verving in 2012 Björn Rzoska als ondervoorzitter van Groen onder het voorzitterschap van Wouter Van Besien. Momenteel zetelt Van den Brandt in het Vlaams Parlement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer