© archief

Driekwart tieners loopt risico op burn-out

Driekwart van de tieners maakt kans op een burn-out. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek. Burn-out is dus niet uitsluitend een verschijnsel voor oudere werknemers met een zware job.

mce

“Tieners voelen een enorme druk om te presteren”, zegt Annemieke Ruggenberg van jongerenkrant 7Days vandaag in het Algemeen Dagblad. “Uit ons onderzoek onder 2.000 jongeren blijkt dat 76 procent de druk op hen als te hoog ervaart. Een derde van de tieners kampt dagelijks met stress door bijvoorbeeld school of studie. Soms wordt de stress zo hoog dat die jongeren met een burn-out komen te zitten.”

“De leeftijd van de mensen die zich bij ons melden daalt”, zegt Carol van Velzen, klinisch psycholoog bij het Burn-out programma van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. “Een jaar of 10 geleden waren het vooral 50-plussers die moeite hadden met de toenemende werkdruk. Nu zien we steeds jongere mensen.”

Kent u zelf een tiener bij wie een burn-out werd vastgesteld? Laat het ons snel weten via hier@reageren.be . Vergeet uw woonplaats en telefoonnummer niet te vermelden.