© TVG

Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over

Concentra, de voormalige uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en huidig partner in Mediahuis, neemt de kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad over. Daarover is zopas een akkoord ondertekend met het Britse mediabedrijf Mecom Group. Met de overname is een totaal bedrag van 46,5 miljoen euro gemoeid.

DC

Al twee jaar waren Concentra en Mecom aan het onderhandelen over de overname van Mediagroep Limburg (MGL). Maar na veel vijven en zessen is het akkoord nu rond. Vanaf 1 oktober is Concentra eigenaar van de twee kranten in Nederlands-Limburg.

De twee titels worden ondergebracht in een nieuw opgerichte vennootschap Concentra Media Nederland. Concentra brengt daar ook zijn huis-aan-huisbladen in Nederlands-Limburg (A & C Media) in onder.

Om de deal af te ronden heeft Concentra ook op de hulp van de investeringsmaatschappij LRM kunnen rekenen. LRM wordt daarom minderheidsaandeelhouder in Concentra Media Nederland.

De Nederlands-Limburgse kranten tellen 140.000 abonnees en halen daarmee een marktaandeel van 80% in hun thuismarkt. “De kranten passen zeer goed bij Concentra en Het Belang van Limburg”, zegt CEO Marc Vangeel van Concentra. “Ook wij geloven in degelijke regionale journalistiek.”

Ook CEO Louk Radix van MGL is blij met de nieuwe eigenaar. “Concentra biedt ons de mogelijkheid om onze onafhankelijke positie in Limburg te behouden en te versterken.”