Zardini grijpt de macht in Ronde van Groot-Brittannië

Print
Edoardo Zardini (Bardiani-SCF) heeft dinsdag de derde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC) op zijn naam geschreven. De 24-jarige Italiaan haalde het na 179,9 km van Newtown naar de finish op The Tumble met negen seconden voorsprong op de Pool Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick.Step). De Ier Nicolas Roche (Tinkoff-Saxo) finishte als derde op 11 seconden. Dylan Teuns werd eerste Belg op een knappe vierde plaats, in dezelfde tijd als Roche. Zardini neemt de leiderstrui over van Mark Renshaw (Omega Pharma-Quick.Step).

Wielrennen op Sportwereld.be

Zes renners maakten deel uit van een vroege vlucht. Daarvan werd op zeven km van de finish Manuele Boaro van Tinkoff-Saxo als laatste renner bijgehaald. Jack Bauer sprong als eerste weg op de slotklim. Hij werd gecounterd door Zardini. Pas op drie km van de streep ontdeed de Italiaan zich van Bauer.
 
Niet veel later kwam evenwel een sterke Roche opzetten. Hij liet Zardini achter en leek op weg naar de zege, maar dat was buiten de Italiaan gerekend. Zardini kwam aan de finish nog sterk terug en snelde Roche voorbij.
Uit een achtervolgend groepje kwam Kwiatkowski nog sterk opzetten, maar niet genoeg voor de dagzege, wel voor de tweede plaats. Teuns, pas sinds 1 augustus als stagiair aan de slag bij BMC, werd verrassend vierde, voor titelverdediger Bradley Wiggins.
 
Zardini telt nu 13 seconden voorsprong op Kwiatkowski in het klassement.