Patrick Ceyssens allround kunstenaar

Print
Patrick Ceyssens allround kunstenaar

Foto: trudie appermans

Houthalen-Helchteren - ‘Round a roundabout’ heet het nieuwste installatie/theaterstuk in 2 X 360° van Houthalenaar Patrick Ceyssens. Het is te zien tijdens het aanstaande Taktfestival in Dommelhof Neerpelt op 18-19-20 september.

Je weet niet wat je hoort, leest en ziet… Het is bijzonder gewaagd te vatten in woorden waar deze bewonderingswaardige beeld-onderzoeker en kunstenaar mee bezig is. We hebben hem recent ontmoet in zijn eigenzinnig werkatelier (zie foto). We kennen Patrick van toen hij nog de leiding had van de unieke creatieve werkplaats Villa Basta en van regionale art.initiatieven zoals het gekende Bastart. Overigens merken we nog elke dag, hoe de verhuis naar Hasselt van dit kunstenmixinitiatief een groot artistiek verlies is voor de uitstraling van onze gemeente, maar vooral voor aankomend jong talent.
Ondertussen is Patrick Ceyssens docent beeldanalyse en beeldende kunst aan diverse academies en hogescholen. Hij exposeert wereldwijd met multimediale beeld- en theaterinstallaties. Hij is vooral gebeten door passioneel onderzoek naar nog ongekende dieperliggende beeldcomponenten. Wat gebeurt er in het tussengebied tussen betekenis en betekenaar ? Wat speelt zich af tussen de representatie en de impressie van de werkelijkheid ? Deze en andere vragen kan hij beter dan wie ook best zelf beantwoorden. Genoeg moeilijk taalgebruik om uit leggen dat zijn experimenteel artistiek werk kadert in een universitair doctoraatsonderzoek, waar naast profs ook audi-visuele bedrijven interesse voor tonen.


Wie Patrick wil ontmoeten en zijn eigen beeld-bewust-zijn wil activeren kan de nieuwste mondiale performance komen bekijken, interpreteren en beleven in het Dommelhof te Neerpelt. Het wordt er thans opgebouwd. Het is een groepskunstwerk, met bekwame en diverse landelijke partners. Een typische Patrick Ceyssens cross-over productie vertrekkend vanuit alledaagse beelden. Een echte aanrader voor de moderne kunstliefhebber. Patrick is iemand met groot talent waarop wij als lokale supporters terecht trots mogen zijn.
Méér info: www.patrickceysssens.com

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio