Renshaw wint tweede rit Ronde van Groot-Brittannië en is nieuwe leider

Print
Renshaw wint tweede rit Ronde van Groot-Brittannië en is nieuwe leider

Foto: Belga

De Australiër Mark Renshaw (Omega Pharma-Quick.Step) heeft maandag de tweede etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC) gewonnen. Hij klopte na 200 kilometer tussen Knowsley en Llandudno in een massasprint de Brit Ben Swift (Sky) en de Ier Sam Bennett (NetApp-Endura). Dylan Teuns (BMC) was de eerste Belg op de 21e plaats. Renshaw neemt de leiderstrui over van de Duitser Marcel Kittel (Giant-Shimano).

Wielrennen op Sportwereld.be

Zes renners tekenden voor de ontsnapping van de dag. Het ging om Rob Partridge, Christopher Lawless, Lasse Norman Hansen, Pablo Lastras, Ian Bibby en Mark McNally. Het was Team Sky dat in het peloton de debatten controleerde, de voorsprong ging nooit boven de vijf minuten.
 
In de slotfase bleven nog slechts drie renners van het groepje voorop. Toch bleken ook Hansen, McNally en Lastras eraan voor de moeite. Diep in de finale demarreerde Tyler Farrar. Hij werd snel bijgehaald en na hem gingen onder meer Kwiatkowski en Chavanel hun kans. Zonder succes, ook een poging van Dowsett strandde. In de massasprint haalde Renshaw, normaal de locomotief voor Mark Cavendish (die zondag ten val kwam en niet meesprintte, nvdr.), het voor Swift en Bennett.
 
Dinsdag staat de derde etappe op het programma, een rit over 179,9 kilometer van Newtown naar Abergavenny.