© olivier van gompel

Neerpeltse Phoenix aanwezig op eerste Limburg hockeydag

Afgelopen zondag was Hockeyclub Hasselt Stix gastclub in het sportpark van Kiewit voor de eerste editie van de Limburg Hockey Day. Dit jeugdtornooi heeft als doel de veldhockeysport in Limburg te promoten en de Limburgse clubs Neerpelt Phoenix, Hasselt Stix, HC Sint-Truiden, HC Tessenderlo en HC Maasmechelen dichter bij mekaar te brengen.

olivier van gompel

Voor Sint-Truiden, Tessenderlo en Maasmechelen kwam dit tornooi misschien iets te vroeg vermits zij pas recentelijk zijn opgestart en hun aandacht vooral gaat naar werving en opleiding van nieuwe leden. Maar desalniettemin waren leden van alle clubs aanwezig.

Het werd dus vooral een treffen tussen Hasselt en Neerpelt. Niet minder dan 150 enthousiaste jongens en meisjes van 6 tot 19 jaar namen de stick vast om elkaar te bekampen. Alhoewel het geen officiële wedstrijden waren ging het er soms stevig maar gelukkig ook fair aan toe! Met als afsluiter een wedstijdje tussen de oudere jeugd en de nog fitte coaches en ouders.

Mede dank zij het enthousiasme van de spelers en van de vele ouders langs het veld, vergezeld van een schitterende zon was deze eerste editie van de Limburg Hockey Day meer dan geslaagd. Elk jaar zal een andere club de organisatie op zich nemen. Volgende jaar is het de beurt aan Neerpelt Phoenix om te organisatie op zich te nemen. Met nu al meer dan 500 effectieve leden in Limburg, zal het Limburgse Hockey nog meer op de voorgrond treden als een enthousiaste, buiten ploegensport voor het hele gezin.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio