“E-sigaret kan levens redden” (oproep)

Print
“E-sigaret kan levens redden” (oproep)

Foto: IMAGEGLOBE

“Voor elk miljoen rokers dat op de elektronische sigaret overschakelt, kunnen er elk jaar 6.000 levens gered worden.” Dat zeggen onderzoekers van de University College London (UCL), zo meldt BBC News.

Zij staan niet alleen, want ook een andere expertengroep uit de Britse hoofdstad noemt de kritiek op e-sigaretten “misleidend”. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voerde vorige week nog een hevig pleidooi om de e-sigaret op publieke plaatsen én de werkplek te bannen. Zelfs de nepsigaret zou de hoeveelheid giftige stoffen en nicotine in de lucht verhogen. Bovendien zou de e-sigaret een opstapje zijn om te beginnen roken.

De UCL gaat daar nu tegenin en van alle e-sigaretgebruikers amper 1 procent een niet-roker is. Tot slot nuanceert het onderzoek de aanwezigheid van giftige stoffen omdat de concentratie dermate laag zou zijn.

Wij zijn op zoek naar gebruikers van de elektronische sigaret. Bent u overgestapt van de traditionele sigaret naar de elektronische variant? Laat het ons weten op hier@reageren.be .