De Schele en de Ras van Discobaar A Moeder waren er ook al bij vanaf het prille begin in de Kammenstraat. "Nooit gedacht dat dit festival zo'n hoge ogen zou gooien", bekent het knotsgekke duo. Of ze zenuwen hebben net voor ze starten aan hun set? "We hebben welgeteld 10 minuten overlegd, de inspiratie zal wel vanzelf komen."

Gert en IJsbrand oftewel Stavroz hebben hun set al achter de rug. "Antwerpen blijft toch altijd bijzonder," vertelt Gert. "Tof publiek, leuke sfeer en heerlijk trendy." Vorig jaar stond het duo veel lager op de affiche.

"Wanneer we spelen is niet zo belangrijk. Hier is het altijd feest." Zelfs vanuit Portugal en Brazilië zijn feestvierders afgezakt naar de zaterdagse Wasdag. "Carnaval, dat kennen we in Brazilië", knipoogt Joao Paulo. "Maar een festival als dit, is bij ons voorlopig ondenkbaar."

DJ Peter Lutz

"Het was mega," vertelt DJ Peter Lutz. "Ik ben heel wat gewoon maar Laundry Day blijft toch altijd nog iets speciaals." Met zijn 42 is Peter een van de anciens achter de draaitafel. "Ik heb vele gasten zien komen en gaan. Belangrijk is dat je voeling blijft houden met de scène en dat je beide voeten stevig op de grond houdt."

Voor Marijn Heylen en Sam Bombeeck van Double Pleasure gaat het razend snel. Tweemaal het Sportpaleis op enkele maanden en dan de grote zomerfestivals. "En straks Tomorrowworld", vertelt Sam. "DJ zijn is hard werken, maar dubbel plezierig", vindt het jeugdige duo.

Jambers

Onder de bezoekers treffen we ook Paul Jambers en zijn vrouw Pascale Naessens. "Lang geleden draaide ik een reportage over 'new beat' in Vlaanderen", weet Paul. "Al moet ik wel bekennen dat ik hier vandaag ben op uitnodiging van mijn goede vriend Luc Carpentier die 17 jaar geleden aan de wieg stond van dit festival."

De meeste festivalgangers keken vooral uit naar optredens van kleppers als Martin Solveig en Dimitri Vegas & Like Mike.