© Wikicommons

Dit zijn de meest angstaanjagende trappen ter wereld

Het is niet overal ter wereld even vanzelfsprekend om een bepaalde site te bezoeken of een prachtig uitzicht te aanschouwen. Een reeks trappen kan soms een serieuze hindernis zijn om een bezoekje te brengen aan wat je al je hele leven hebt willen zien. De Amerikaanse nieuwssite ‘The Huffington Post’ maakte een lijstje van de meest angstaanjagende trappen ter wereld.

kvd

1. De trappen van de tempel van Angkor Wat, Cambodia

Deze trappen die naar de tempels van Angkor Wat leiden hebben een stijging van zeventig procent en werden naar verluidt zo steil gemaakt om mensen eraan te herinneren dat de hemel moeilijk te bereiken is. Het is vaak onvermijdbaar op handen en knieën te klimmen of jezelf aan de voorziene touwen op te trekken.

2. Waterval van Pailon del Diablo, Ecuador

‘Diablo’, het Spaanse woord voor ‘duivel’, duidt op het duivels karakter dat de trappen aan deze waterval soms kunnen hebben. Ze zijn gemaakt van zachte kiezelsteen dat niet altijd even stabiel ligt. Wanneer je een blik naar beneden werpt, smelten de trappen samen en vormen ze de optische illusie van een stenen glijbaan. De trappen, net zoals de metalen leuningen, zijn vaak glad door de mist van de watervallen.

3. Half Dome, Cable Route, California

Om de top in Yosemite Valley te bereiken moet je langs een kabelladder een afstand afleggen van 11 kilometer die in stijgende lijn gaat en een weg baant doorheen de wildernis. Eenmaal de top bereikt, heb je wel een panoramisch uitzicht over Yosemite Valley en High Sierra.

4. Inca-trappen, Peru

Deze steile en gladde granieten rotstreden hebben de Inca’s zo’n vijfhonderd jaar geleden in de zijkant van Huayna Picchu ingekerfd en leiden nu naar de Maantempel, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de ruïnes. Aan de echt gevaarlijke stukken zijn metalen kettingen voorzien.

5. Vrijheidsbeeld, New York City

De enige toegang tot de kroon van Lady Liberty is via een smalle trap van 146 treden in de vorm van een spiraal. De echte die-hards nemen de volledige 377 treden vanuit de lobby, wat overeenkomt met het beklimmen van een gebouw van twintig verdiepingen.

6. Florli trappen, Noorwegen

Het Florli Powerstation heeft met 4.444 houten treden de langste trap ter wereld die volledig in hout is gemaakt.

Niet te missen