© AFP

-

Sylvain Chavanel pakt bloemen in GP Ouest-France

Sylvain Chavanel (IAM Cycling) heeft zondag de GP Ouest-France in Plouay (WorldTour) op zijn palmares geschreven. De 35-jarige Fransman was na 229 km de snelste van een kleine kopgroep en haalde het voor de Italiaans Andrea Fedi (Neri Sottoli) en de Fransman Arthur Vichot (FDJ.fr). Tim Wellens werd zesde, Hermans eindigde op plaats zeven. Jurgen Roelandts sloot de top-10 af.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het was Pierre-Henri Lecuisinier die al vroeg in de wedstrijd voor de eerste afscheiding zorgde. Kevin Van Melsen, Michel Koch en Jean-Marc Bideau repten zich naar Lecuisinier toe. Dat deed wat verderop eveneens Stefano Pirazzi zodat zich al snel een kopgroep met vijf renners vormde.

Het peloton liet even begaan en de vluchters sprokkelden een maximale voorsprong van 7 minuten bij elkaar. Gaandeweg werd het tempo in de grote groep opgetrokken en op 45 kilometer van de finish smolt alles samen. Het sein dan voor Michal Kwiatkowski om een aanval op te zetten. Hij kreeg het gezelschap van Ben Hermans, Tim Wellens, Kristijan Durasek, Lars Petter Nordhaug, Angelo Tulik en Christopher Juul-Jensen. Zij mochten de laatste plaatselijke ronde, van 14,5 kilometer, aansnijden met een voorsprong van 0:35 op een jagende grote groep.

Een verbrokkeld peloton bood zich aan voor de laatste 3 kilometer. Uiteindelijk zou een groepje met zeven, met daarbij onder andere Hermans en Wellens, sprinten voor de eindzege. Daarin nam Chavanel de maat van iedereen.

Op de erelijst volgt ‘Chava’ de Italiaan Filippo Pozzato op.