© EMPICS Sport

© photonews

thumbnail: null
thumbnail: null

Hull - Lokeren 2-1 (heen: 0-1)

Lokeren mag na stunt naar groepsfase Europa League

Het Europese avontuur van Lokeren is nog niet voorbij. Premier League-club Hull City won in eigen huis wel met 2-1 van de Waaslanders maar die waren met een 1-0-bonus naar Engeland afgezakt. Remacle zorgde met het levensbelangrijke uitdoelpunt voor een heuse stunt, waardoor het bescheiden Lokeren na een spektakelrijke tweede helft naar de groepsfase van de Europa League mag. Vrijdag volgt de loting.

vml

Peter Maes was niet van plan de bonus uit de heenwedstrijd zomaar te grabbel te gooien maar al na zes minuten volgde al een koude douche. Doelman Verhulst verkeek zich op een voorzet en Brady profiteerde: 1-0. Het slechts denkbare scenario en Lokeren leek aanvankelijk wat van slag maar herpakte zich nog voor rust. Scoren zat er echter niet in want Hull hield alles goed dicht achteraan.

Lokeren begon prima aan de tweede helft en kon ook meteen scoren via Remacle. De meegereisde Lokeren-supporters overstemden even het thuispubliek maar verstomden al snel toen Hull een strafschop kreeg na handspel Odoi. Robert Brady zette de penalty feilloos om. Lokeren moest nog 35 minuten zien te overleven maar versierde nog de grootste kans via De Pauw maar die miste zoals wel vaker dezer dagen. Toen Hull twintig minuten voor affluiten met z’n tienen kwam te staan na een rode kaart voor Sagbo, groeide de hoop bij Lokeren en stapelde de thuisploeg de foutjes op.

Lokeren werd in het slot nog teruggedrukt maar haalde bibberend het slot. In de allerlaatste minuut van de extra tijd werd nog een bal van de lijn gehaald door Scholz. Lokeren knikkerde zonder pardon een ploeg uit de Premier League uit Europa.

Opmerkelijk:

Peter Maes was woedend bij de strafschop van Hull: maakte Odoi hands buiten de zestien meter? De coach werd echter bestraft voor zijn scheldtirade en moest plaats nemen in de tribune.

Belangrijkste fases:

5’ Davino Verhulst verkijkt zich op een voorzet van Figeroa. Robert Brady profiteert. Lokeren is zijn bonus uit de heenwedstrijd al meteen kwijt: 1-0!

17’ Na een lang uitgesponnen aanval van Lokeren haalt Hans Vanaken uit. De bal wordt van de lijn in hoekschop gewerkt. Op aangeven van Remacle kopt Maric die over.

21’ Een schot van Nill De Pauw gaat naast.

26’ Een lage voorzet van Koen Persoons verrast bijna doelman McGregor.

34’ Scholz schuift in en dribbelt twee thuisspelers. Zijn schot mist overtuiging.

41’ Een hard schot van Meyler wordt door Verhulst knap gered. Hull mag een hoekschop nemen.

43’ Een bescheiden poging van Sagbo wordt door Verhulst geklemd, die duidelijk gegroeid is in de wedstrijd.

47’ Jordan Remacle kapt zich knap vrij en schiet staalhard in de linkerbovenhoek. Lokeren heeft zijn uitdoelpunt beet: 1-1!

52’ Penalty voor Hull na handspel Odoi, randje zestien meter. Robert Brady zet de penalty feilloos om.

66’ Oude bekende Jelavic valt in en geeft meteen zijn visitekaartje af, maar de kopbal gaat naast.

68’ Hans Vanaken zet De Pauw alleen voor McGregor maar De Pauw mist onbegrijpelijk.

71’ Sagbo krijgt rechtstreeks rood na een fout op Galitsios. Hull met tien!87’ Huddlestone probeert het van ver. Het schot wijkt af maar Verhulst pareert.

95’ Een schot van Huddlestone wordt door Scholz van de lijn gered! Sensatie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Peter Maes: ‘Dit is een nieuwe mijlpaal’

© photonews

Lokeren zit voor het eerst in de poules van de Europa League. Het overleefde een vroege tegengoal, een penalty en vijf bloedstollende minuten blessuretijd, maar het liet nooit de armen zakken en schakelde een ploeg uit de Premier League uit. ‘Een nieuwe mijlpaal’, aldus trainer Peter Maes.

Bij een aanval van de thuisploeg belandde de bal tegen de arm van Odoi. Op de rand van de grote rechthoek. De scheidsrechter had het niet gezien, maar op advies van zijn lijnrechter of de vierde man legde hij de bal op de stip. ­Brady schoot de 2-1 binnen. Maes was razend en werd naar de tribune verwezen. ‘Ik heb aan de vierde man ­gevraagd wie die hands had ­gesignaleerd. Drie keer kreeg ik geen antwoord. Ik vroeg het nog een vierde keer en dat was net één keer te veel.’

Met 2-1 was Lokeren nog ­altijd gekwalificeerd, maar het moest nog meer dan een halfuur standhouden. De kooi van Verhulst leek in het slot wel een schietkraam, maar Lokeren hield stand. 2-1, goed voor de poulefase.

‘We hadden zelfs kunnen winnen’, aldus Maes. ‘Want er werd nog een doelpunt afgekeurd van ons. Volgens de scheidsrechter wegens duwfout van Persoons. Ik denk dat we niet moeten blozen. Maar we mogen ook niet achteroverleunen nu. Dit is een volgende stap in onze vooruitgang. Een nieuwe mijlpaal.’