© loh

Week langer vakantie door slechte weer

De leerlingen van de tweede en derde graad van de Kortrijkse Hotelschool, die onderdeel uitmaakt van de Leielandscholen, mogen nog een weekje langer van de vakantie genieten. Het slechte weer van de afgelopen weken zorgde er namelijk voor dat nieuwe locatie van de Hotelschool niet tijdig is klaargeraakt. Dat communiceert de directie donderdagavond.

sdv

'Het slechte weer van de voorbije weken heeft roet in het eten gestrooid en voor onvoorziene vertragingen gezorgd. Buitengewone omstandigheden vragen om buitengewone maatregelen', klinkt het. En dus houdt de Hotelschool haar leerlingen van de tweede en derde graad een week langer thuis.

De Hotelschool besliste namelijk vorig jaar om intrek te nemen in een nieuwe locatie, maar de werkzaamheden liepen vertraging op door het slechte weer. 'De huidige situatie op onze nieuwe site maakt het onderwijs waarvoor wij garant staan niet mogelijk. Vandaar namen wij de moeilijke maar terechte beslissing om onze leerlingen in optimale omstandigheden hotelonderwijs aan te bieden vanaf 8 september', aldus directeur Bert Verdru. De leerlingen en de ouders werden op de hoogte gebracht, en de reacties op de beslissing zijn positief.