© Photo News

Anderlecht start met uitwedstrijd bij Galatasaray

Landskampioen Anderlecht start zijn groepsfase van de Champions League voetbal op dinsdag 16 september met een uitwedstrijd bij de Turkse vicekampioen Galatasaray. Dat blijkt na opmaak van de speelkalender.

vml

Paars-Wit werd bij de loting van donderdagavond in het Grimaldi Forum in Monaco in groep D ondergebracht en botst op Arsenal, Borussia Dortmund en Galatarasay. Op speeldag twee (woensdag 1 oktober) ontvangt de selectie van coach Besnik Hasi Dortmund en op de derde speeldag (woensdag 22 oktober) krijgen de Brusselaars de Gunners over de vloer.

Twee weken later, op dinsdag 4 november, trekt de Belgische landskampioen naar het Londense Emirates Stadium. In dit stadium van de competitie zal Arsenal sowieso nog niet met een B-elftal aantreden...

Op de vijfde en voorlaatste speeldag (woensdag 26 november) komt Galatasaray naar het Astridpark. Anderlecht sluit zijn groepsfase op 9 december af met een uitwedstrijd in Dortmund. Alle wedstrijden worden om 20u45 op gang gefloten.

De top twee stoot door naar de achtste finales van de Champions League, de derde wordt opgevist in de zestiende finales van de Europa League.

16/9: Galatasaray-Anderlecht 1/10: Anderlecht-Dortmund 22/10: Anderlecht-Arsenal 4/11: Arsenal-Anderlecht 26/11: Anderlecht-Galtasaray 9/12: Dortmund-Anderlecht