© Photo News

Winst voor Chavanel in Frankrijk

Sylvain Chavanel (IAM Cycling) heeft donderdag de tijdrit in de 28ste editie van de Tour du Poitou-Charentes (Fra/2.1) op zijn naam geschreven. De 35-jarige Fransman was na 24,3 km bijna driekwart minuut sneller dan de Canadees Svein Tuft (Orica-GreenEdge) en zijn landgenoot Cyriel Lemoine (Cofidis). Chavanel neemt ook de leiderstrui over van Mark Cavendish.

vml

Het was Jan Bakelants die met 30:42 de eerste richttijd neerzette. Stephen Cummings dook als eerste onder zijn tijd en ging 25 seconder sneller dan Bakelants. De Canadees Tuft verbeterde daarna de tijd van Cummings met bijna een halve minuut en nam de leidersplaats over van de renner van BMC. Lange tijd zag het er naar uit dat hij de tijdrit aan zijn palmares mocht toevoegen.

Tot zesvoudig tijdritkampioen in zijn land Chavanel van start ging. Hij vertrok als een speer en verpletterde de tijd van Tuft met 44 seconden. Chavanel staat nu ook comfortabel aan de leiding in het klassement. Vrijdag eindigt de Tour de Poitou-Charentes met een rit van 191,9 km naar Poitiers.

Chavanel werd al eindwinnaar in 2006 en 2005.