Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo © Photo News

Cristiano Ronaldo is ‘Europees Voetballer van het Jaar’

De Portugese superster Cristiano Ronaldo heeft donderdagavond in het Grimaldi Forum in Monaco de UEFA Best Player in Europe Award gewonnen, een trofee die de beste speler van vorig seizoen op de Europese velden bekroont.

dmm

CR7, die met zijn club Real Madrid de Champions League won, haalde het in de verkiezing voor twee spelers van Bayern München, de Duitse doelman Manuel Neuer en de Nederlandse winger Arjen Robben.

De laureaat wordt gekozen door journalisten. Na een stemming onder journalisten van de landen aangesloten bij de UEFA werden half juli tien kandidaten overgehouden. Na een nieuwe verkiezing werden op 14 augustus de drie finalisten bekendgemaakt. Tijdens de ceremonie van donderdag beslisten de journalisten dan met een rechtstreekse stemming over de winnaar. In totaal kozen de journalisten voor 35 spelers en daarbij zat één Belg. Rode Duivel Thibaut Courtois strandde net buiten de top tien en eindigde als twaalfde.

De drie vorige winnaars waren de Fransman Franck Ribéry (2012-13), de Spanjaard Andrés Iniesta (2011-12) en de Argentijn Lionel Messi (2010/11).

Wolfsburg boven bij de vrouwen

De Duitse Nadine Kessler werd tot beste Speelster van het seizoen 2013-2014 uitgeroepen.  UEFA-voorzitter Michel Platini reikte de trofee uit. De voetbalster van VfL Wolfsburg gaat twee ploeggenotes vooraf in de uitverkiezing.

VfL Wolfsburg was hofleverancier voor de nominaties, en leverde de drie topfavorieten: Kessler, de Zweedse Nilla Fischer en de Duitse Martina Muller. Het was Nadine Kessler die aan het langste eind trok. 'Het is fantastisch', zei de 26-jarige middenvelder. 'Ik wil mijn hele ploeg bedanken, alsook de staf die achter de ploeg stond.'

Wolfsburg won de voorbije twee seizoenen de Champions League bij de vrouwen. Het was nog maar de tweede keer dat de UEFA de prijs voor de beste individuele voetaldame uitreikte. Vorig jaar won de Duitse Nadine Angerer.

 

# Belga context ## Related picture(s) [FBL-EUR-C1-WOMEN-WOLFSBURG-LYON]

[FBL-EUR-C1-WOMEN-TYRESO-WOLFSBURG]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Ronaldo verkozen tot Europees speler van het jaar

Arjen Robben heeft donderdag in Monaco naast de titel van Europees voetballer van het jaar gegrepen. De speler van Bayern München dolf in een stemming het onderspit tegen Cristiano Ronaldo. Ook Manuel Neuer was genomineerd.