© BELGA

Crisis in tweede klasse: Tubeke-STVV afgelast

De competitiewedstrijd van zaterdag in de Proximus League tussen Tubeke en STVV kan niet gespeeld worden. Dat heeft de Belgische Voetbalbond donderdag laten weten.

vml

‘Het was al bekend dat de wedstrijd niet zou plaatsvinden in Tubeke omdat het speelveld daar nog niet klaar is’, verduidelijkt STVV. ‘Vorige week werd beslist dat er zou worden uitgeweken naar La Louvière. Bij een keuring van het Tivolistadion van La Louvière is echter gebleken dat de installaties niet conform de normen voor tweede klasse zijn. Dit werd vorige dinsdag bekend gemaakt door de KBVB’, klinkt het bij de Limburgers.

De Kalendercommissie had Tubeke nog tot donderdag 16u de tijd gegeven om een nieuwe locatie te vinden, maar daar is de club niet in geslaagd. Of de wedstrijd al dan niet op een andere datum moet gespeeld worden, zal worden uitgemaakt door de Kalendercommissie.

STVV betreurt de zaak. ‘AFC Tubize slaagt er niet in een speelveld conform tweede klasse-normen te voorzien. Of hoe erg het anno 2014 gesteld is met de Belgische tweede klasse, waarin alle clubs pretenderen deel uit te maken van het Betaald Voetbal.’