© BELGA

24 deelnemers EK basketbal zijn bekend

De Belgian Lions hebben zich woensdag zoals bekend verzekerd van een ticket voor het EK basketbal voor mannen van 2015. België beëindigde zijn EK-kwalificatie met een uitzege bij Denemarken en werd groepswinnaar.

jvh

Na de laatste wedstrijden van woensdag hebben dertien landen zich geplaatst voor het EK. Dat waren de groepswinnaars Bosnië-Herzegovina, België, Israël, Letland, Georgië, Italië en Polen en de beste zes tweedes Macedonië (uit de groep van België), Rusland, Duitsland, IJsland, Tsjechië en Nederland (voor het eerst in 25 jaar).

Eerder waren Kroatië, Finland, Frankrijk, Griekenland, Litouwen, Servië, Slovenië, Spanje, Turkije, Oekraïne (die van 30 augustus tot 14 september het WK in Spanje spelen) en Estland al zeker van een EK-ticket.

Het EK werd oorspronkelijk aan Oekraïne toegewezen, maar omwille van de onveilige situatie in die regio wordt er nu naar een nieuwe EK-organisator gezocht. Er zijn momenteel acht kandidaten (Kroatië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Letland, Polen en Turkije), de beslissing valt op 8 september. Het EK zelf wordt van 5 tot 20 september 2015 gespeeld.

De 24 EK-gangers:

Bosnië-Herzegovina, België, Israël, Letland, Georgië, Italië, Polen, Macedonië, Rusland, Duitsland, IJsland, Tsjechië, Nederland, Kroatië, Finland, Frankrijk, Griekenland, Litouwen, Servië, Slovenië, Spanje, Turkije, Oekraïne en Estland.