© Shutterstock

Feestje gepland? Laat je borsten vergroten voor 24 uur

De Amerikaanse dokter Rowe heeft de ideale oplossing voor vrouwen die voor één dag eens extra met hun decolleté willen pronken: een borstvergroting voor 24 uur. Er komt geen operatie aan te pas, de vergroting gebeurt met een injectie.

JUV

Dokter Rowe, een plastisch chirurg in Manhattan, zag de tijdelijke borstvergroting als oplossing voor vrouwen die twijfelden of ze al dan niet een borstvergroting zouden ondergaan. ‘We kunnen vrouwen wel een idee geven met computersimulaties, maar dat geeft hen vaak foute verwachtingen. Toen kregen we het idee om een fysiologische zoutoplossing in de borsten te injecteren. Zo zouden vrouwen er 24 uur mee kunnen leven en zien of hun nieuwe lichaam hen bevalt.’

De oplossing van dokter Rowe werd op korte tijd erg populair, maar niet als oplossing voor de twijfelaars. Al gauw werd de techniek gebruikt voor andere doeleinden, voor bijvoorbeeld feestjes, huwelijken en zelfs vakanties.

Niet elke dokter is te spreken over de borstinjecties. ‘De kans is groot dat de intrinsieke steun in de borst deels verloren gaat’, aldus dokter Edwards, een plastisch chirurg in Las Vegas. Dokter Teiltelbaum uit Californië vraagt zich dan weer af of de tijdelijke borstvergrotingen wel nodig zijn.

Je moet wel wat over hebben voor een borstinjectie. Een tijdelijke borstvergroting kost al snel 2.600 euro. Momenteel worden de meeste ingrepen uitgevoerd in Amerika, maar ook in Europa zou een zoutinjectie toegestaan zijn.

Niet te missen