Croque Haspengouw kan Limburgs fruit een boost geven

Francis Croes

De Confrerie van het Kortessems Fruit en haar Gastronomie doet een oproep naar alle horecazaken binnen Limburg om de Croque Haspengouw op haar menukaart te plaatsen en het drinken van peren- en appelsap te promoten.

Volgens de Kortessemse Confrerie kan hierdoor de consumptie van de Haspengouwse peren en appelen een flinke boost krijgen en kan zo de Russische boycot tot import van Europees fruit sterk worden tegengegaan. Een tiental jaren geleden lanceerde Toerisme Kortessem en de Confrerie van Kortessem de Haspengouwse croque, naar een idee van hun bestuurslid Gaston Stas: Reeds jaren doet de Croque Hawaï met uitheems geconfijt fruit het goed in de horeca. Nochtans smaakt geen enkele croque beter dan die met vers fruit van Haspengouw. Appelsap als frisdrank doet het reeds jaren goed, maar te vaak wordt het verdrongen door sinaasappelsap, waardoor fruitsap, ten onrechte als sinaasappelsap werd bestempeld.

Momenteel wordt de croque Haspengouw slechts op een 20 plaatsen in horeca Limburg geserveerd. Nochtans zijn de reacties van de mensen, die éénmaal hun tanden hebben gezet in de ?Croque Haspengouw' zeer lovend: gezond, lekker, heerlijk, ?.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio