© Photo News

Rooney volgt Gerrard op als Engelse aanvoerder

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft Wayne Rooney aangeduid om Steven Gerrard op te volgen als aanvoerder van de Engelse nationale ploeg. Dat maakte de Engelse Voetbalfederatie FA donderdag bekend.

jvh

‘Dit is een droom die uitkomt voor mij en mijn familie’, vertelde de 28-jarige aanvaller, die ook bij Manchester United de aanvoerdersband draagt. ‘Het is een eer om kapitein van Engeland te zijn.’

Na het WK in Brazilië kondigde de 34-jarige Gerrard zijn afscheid als international aan. ‘Stevie G’ liep met Engeland op het WK in Brazilië tegen een enorme teleurstelling aan. Ondanks de - vooral in eigen land - hooggespannen verwachtingen konden ‘The Three Lions’ zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Hodgson had Gerrard gevraagd om ook na het WK beschikbaar te blijven voor de nationale ploeg, maar uiteindelijk besliste de middenvelder toch om afscheid te nemen. Hij wil zich naar eigen zeggen enkel nog concentreren op zijn club Liverpool. Ook Frank Lampard nam onlangs afscheid van de Engelse nationale ploeg.