© Micha Havreluk

Succesrijke 3de Coal Miners' trail in Genk/Waterschei

Voor het derde jaar op rij werd tijdens het laatste weekend van augustus de Coal Miners' trail georganiseerd: een off road hardloopwedstrijd (trail) op en om de terrils van Waterschei/As.

Micha Havreluk

Joggingclub Run & Fun Genk die op 8 februari 2015 in Kattevennen al voor de 11de keer reeds de enige Limburgse marathon (en 21, 12 en 6 km) - onder de noemer "Louis Persoons Memorial" - gestalte geeft, bewijst dat traillopen in onze provincie wel degelijk gewaardeerd wordt.

De club is ook hier weer erin geslaagd om als eerste en enige een hardloopwedstrijd op en om terrils te organiseren. Ruim 120 deelnemers van wie heel wat noorder- en zuiderburen schreven zich in voor de 11, 22 of 45 km.De twee terrils of steenbergen, zoals onze Nederlandse vrienden de heuvels noemen, dienden naargelang de afstand 1, 2 of 4 maal beklommen te worden.Velen die trails in onze Ardennen lopen, zijn verbaasd over het unieke landschap en de vergezichten, iets wat zij helemaal niet verwacht hadden. Kortom, de erg positieve reacties van de deelnemers zijn voor de organiserende Joggingclub Run & Fun Genk een hart onder de riem en zij stellen daarom nu al de datum voor volgend jaar voorop: 29 augustus 2015. Dan zal dus de 4de editie van de Coal Miners' trail te Genk/Waterschei plaatsvinden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio