© RLLK.be

120 ooievaars landen in vallei van Zwarte Beek

Woensdag streken er 120 ooievaars neer in de vallei van de Zwarte Beek in Laren (Lummen). Volgens Natuurpunt is zo’n grote groep ooievaars uitzonderlijk voor Limburg. “Dit is vermoedelijk de grootste groep van de regio”, luidt het.

KLu

Rond 16.30 uur zaten de ooievaars op een donk, een verhoogde plaats in het broek dat door de Zwarte Beek overstroomd is. Rik Vandergraesen van Natuurpunt Lummen zag de vogels boven de vallei cirkelen. “Ze zochten een landingsplaats in het broek. Om 16.30 uur zaten ze vreemd genoeg allemaal samen op een verhoogde plek in ons natuurreservaat.” Frederik Faveere van Regionaal Landschap Lage Kempen kon de groep fotograferen.

“We hebben de voorbije jaren meermaals ooievaars op bezoek gekregen, maar 120 is wel een record”, zegt hij. Regionaal Landschap Lage Kempen is erg blij met de grote groep vogels. “Het zijn slimmeriken, want ze kozen voor een voedselrijke plek vlakbij het poelensnoer dat we twee jaar geleden hebben aangelegd. Hopelijk zien we de vogels in de zomer nog terug in Lummen. We hebben destijds twee ooievaarsnesten aangelegd, waar ze kunnen broeden”, zegt Ilse Ideler.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio