‘Dakloze vrouw drogeert en mishandelt bejaarde dame’

De lokale politie van Brussel West heeft dinsdag een 45-jarige dakloze vrouw opgepakt omdat ze een 78-jarige dame, bij wie ze had mogen verblijven, zou mishandeld hebben. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het parket wenst de berichtgeving in de krant echter te nuanceren.

Volgens La Capitale verbleef de dakloze vrouw samen met haar eveneens dakloze partner al anderhalve maand bij de bejaarde dame en hadden ze haar al die tijd gedrogeerd en mishandeld.

'Het klopt dat het koppel sinds enige tijd bij het slachtoffer verbleef en dat er dinsdag een politietussenkomst is geweest omdat er sprake was van slagen', zegt Marie-Rose Broucker, substitute en woordvoerster van het Brusselse parket. 'De bejaarde dame vertoonde heel lichte verwondingen en wenste geen medische verzorging. De vrouw van het dakloze koppel, die de beweerde slagen zou toegebracht hebben, kon korte tijd nadien opgepakt worden maar is na verhoor vrijgelaten. De juiste toedracht van de feiten is immers nog allesbehalve duidelijk. Zo is het niet duidelijk of de slagen opzettelijk zijn toegebracht. Verder zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat het slachtoffer gedrogeerd zou geweest zijn.'

Het 78-jarige slachtoffer is intussen in een bejaardentehuis opgenomen, maar volgens het parket is dat niet zozeer het gevolg van de feiten van dinsdag als wel omwille van haar fysieke en mentale toestand.