© PhotoAlto / Reporters

Italiaanse onderzoekers vinden nieuwe ‘genotsplek’ voor vrouwen

Vergeet de G-plek, volgens een recent onderzoek zouden vrouwen een veel grotere erogene zone hebben, het CUV-complex.

JUV

Volgens een Italiaanse studie in Natural Reviews Urology zou niet alleen de G-spot voor seksueel genot kunnen zorgen, maar een veel grotere ‘intieme plek’: het CUV-complex (‘clitourethrovaginal complex’), waartoe ook de baarmoeder en de clitoris behoren.

De Italiaanse onderzoekers van de Tor Vergata-universiteit in Rome zeggen dat we ons niet op maar één plek mogen concentreren. ‘De vagina is geen passief orgaan maar een erg dynamische structuur met een actieve rol in seksuele opwinding en geslachtsgemeenschap’, staat in hun onderzoek te lezen. ‘De anatomische relaties en dynamische interacties tussen de clitoris, urethra en de voorste vaginale wand hebben geleid tot het concept van het CUV-complex, een variabele, veelzijdige, morfo-functionele plek die indien ze tijdens de penetratie correct gestimuleerd wordt, tot orgasmes kan leiden.’

Kort samengevat wil dit zeggen dat er veel meer manieren zijn om seksueel genot te beleven dan enkel en alleen met de stimulatie van de G-spot.

Dit is niet de eerste studie die suggereert dat de G-spot een seksmythe is. In 2010 stond in een verslag van King’s College London dat er geen bewijs is dat de legendarische erogene zone bestaat.

Ook dokter Amichai Kilchevsky, een uroloog van het Yale-New Haven-ziekenhuis in Connecticut, zei in 2012 dat objectieve metingen geen sterk en consistent bewijs hebben opgeleverd voor het bestaan van een anatomische plek dat aangeduid zou kunnen worden als de beroemde G-spot.

Niet te missen