© jempi trippaers

© jempi trippaers

thumbnail: null
thumbnail: null

Renovatie kerktoren van Waterschei van start

Na een lange voorbereidingsperiode, na maandenlange vaak keiharde onderhandelingen, gaat men vanaf maandag 1 september eindelijk van start met de renovatiewerken aan de toren van de Christus Koningparochie van Waterschei. En niet alleen de toren wordt onder handen genomen, het volledige kerkschip krijgt naar buitenuit een grondige opfris- en reinigingsbeurt.

jempi trippaers

Voorzitter van het kerkfabriek van Waterschei Willy Sordo is uiteraard in zijn nopjes met de reusachtige werken die vanaf 1 september worden opgestart, in en rondom de majestatische 69 meter hoger toren van de 'mijnkathedraal'. "Toen enkele jaren geleden 'betonrot' werd vastgesteld, voornamelijk in en rond de toren, maar eigenlijk in het hele kerkgebouw, werd meteen een commissie in elkaar gestoken die onmiddellijk naar betaalbare oplossingen zou uitkijken. Ons volledig kerkfabriek werd geadviseerd door een kransje aannemers en architecten terwijl ook van de stad uit enkele specialisten zetelden in dit tijdelijk adviesorgaan," geeft Willy Sordo tekst en uitleg.

Omdat ons kerkgebouw 'een geklasseerd monument ' is had ook de commissie 'monumenten en landschappen' een serieuze stem in alle gevoerde onderhandelingen. Ik moet wel zeggen: de samenkomsten met al deze mensen verliepen positief , constructief en steeds opbouwend. In die mate zelfs dat we de laatste maanden een goed gevoel ondervonden bij de planning van de werken," aldus Willy Sordo.

Op 1 september begint de aannemer met het plaatsen van de stellingen. "ja, 69 meter hoog..Het zal dus een indrukwekkende stelling worden. De bouwtijd daarvan wordt geschat op een 4 a 5 weken. Zodoende dat de aanvang van de echte renovatiewerken gepland staat half oktober. Iets meer dan 100 kalenderdagen voorziet de aannemer voor het afronden van de werken. We kijken dus allemaal benieuwd uit hoe onze toren er uit zal zien omstreeks begin volgend jaar," lacht Willy Sordo.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio