© archiefbeeld

Waarom de kleuterschool het leven van je kind zal veranderen

Heel wat ouders twijfelen of ze hun kind wel naar de kleuterklasjes moeten sturen. Toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan deze eerste kennismaking met het schoolse leven.

MiGe

De kleuterschool zorgt voor een eerste vorming van je kind, zowel op persoonlijkheids- als vaardigheidsvlak. Je kind komt door de kleuterklas in een groep terecht en leert vriendjes maken. Hierdoor heeft het op latere leeftijd minder problemen om op mensen af te stappen en contact te leggen. Bovendien komen kinderen op dit moment met andere kinderen in contact en andere culturen, waar ze normaal gezien pas veel later mee geconfronteerd zouden worden.

Je kind zal zijn eerste conflicten krijgen, en zal moeten leren om deze snel en netjes op te lossen. Hierdoor krijgt het een beter inzicht in de wereld van volwassenen en zal het een discussie op latere leeftijd beter kunnen oplossen. Bovendien zorgt de kleuterklas ervoor dat je kind in een schools ritme komt en leert op tijd te zijn en zijn hand eerst op te steken vooraleer iets te vragen. Hierdoor wordt je kind een pak beleefder en gemakkelijker in de omgang.

Dankzij de vele activiteiten leert je kind zijn motoriek eveneens beter te ontwikkelen en dat komt de verdere ontwikkeling van de hersenen dan weer ten goede.