Vliegtuig moet terugkeren door twee dronken vrouwen

Een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Sunwing, dat van Toronto op weg was naar Cuba, moest woensdag rechtsomkeert maken vanwege twee dronken en 'oncontroleerbare' vrouwen aan boord. Het toestel werd daarbij geëscorteerd door twee F-18-gevechtsvliegtuigen. Dat is vernomen uit eensluidende bronnen.

kidr

In de toiletten van het vliegtuig hadden de dames een grote hoeveelheid alcohol tot zich genomen, die ze hadden gekocht in de belastingvrije winkels. 'Ze staken ook een sigaret op, wat de rookmelder alarm deed slaan', aldus Janine Chapman, marketing directrice van Sunwing.

De vrouwen maakten ook ruzie en uitten bedreigingen tegen het vliegtuig. Bedreigingen 'die niet geloofwaardig waren gezien hun toestand', zei Chapman nog. De bemanning volgde de procedures en het toestel keerde terug naar Toronto.

Het North American Aerospace Defense Command (NORAD) stuurde twee Canadese F-18’s van de basis Bagotville, op 200 kilometer ten noorden van Québec, om het toestel te escorteren. 'Eens het toestel in alle veiligheid was geland, zijn de Canadese gevechtsvliegtuigen terug naar hun basis gekeerd', deelde NORAD nog mee.

De twee passagiers zijn opgepakt. Het toestel en de toeristen vertrokken in de avond met een nieuwe bemanning. De luchtvaartmaatschappij excuseerde zich bij de reizigers.

Eind juli nog moest een toestel van Sunwing naar Panama terugkeren vanwege een passagier die bedreigingen uitte. Het toestel werd toen door twee Amerikaanse F-16’s terug naar Toronto begeleid.