© FB

14-jarige die moeder doodde mogelijk schizofreen

De 14-jarige Belg die maandagavond zijn moeder doodde met een kolenemmer in het Franse Wissant, is gisteren overgebracht naar een psychiatrische kliniek. Artsen zien aanwijzingen dat hij schizofreen is.

JoRo

Sinds hij maandagavond zelf de Franse hulpdiensten opbelde en vertelde dat hij zijn eigen moeder had omgebracht, verbleef R.V.A. in een cel van de Franse gendarmerie in Calais. Omdat hij zo jong is, kon de tiener niet in de gevangenis opgesloten worden. Maar vooraleer duidelijk werd wat er zich in het vakantiehuisje had afgespeeld, mocht een jeugdrechter hem ook niet zomaar naar een jeugdinstelling sturen.

De tiener werd twee dagen lang ondervraagd door de politie. Op een kalme, rustige manier legde de tiener aan zijn ondervragers uit wat hij gedaan had. Volgens de gendarmerie werkt hij goed mee aan het onderzoek. Hij bekende dat hij zijn moeder verschillende keren op het hoofd heeft geslagen met de emmer, tot ze dood was. Daarna had hij haar lichaam in een deken gewikkeld.

‘Alleen op de vraag waarom hij zijn moedere doodde, kon hij geen antwoord geven’, zegt de magistraat in Boulogne-sur-Mer.