Strafschopwaanzin in Champions League: verdediger stopt twee elfmeters

Cosmin Moti heeft zichzelf een plaatsje in de geschiedenisboeken van de Champions League bezorgd. De centrale verdediger van Ludogorets nam na een rode kaart van zijn doelman op het einde van de verlengingen plaats in doel tijdens de strafschoppenreeks en stopte zowaar twee elfmeters. Ludogorets haalde het daarin van Steaua Boekarest uiteindelijk met 6-5.

md

27 augustus 2014 zal voor altijd gelinkt zijn met 'het sprookje van Loedogorets'. De Bulgaren hadden de heenmatch met 1-0 verloren tegen Roemeense Steaua Boekarest en na 90 minuten stond het nog 0-0 in de terugmatch. Maar in de slotminuut keerde plots het tijd voor Loedogorets. Wanderson nam een afvallende bal op de slof en de volley belandde pardoes prachtig tegen de touwen: 1-0 en verleningen. Daarin gebeurde niets tot in de 119de minuut. Doelman Vladislav Styanov haalde de doorgebroken Fernando Varela onderuit en kreeg een rode kaart. Omdat de thuisploeg zijn drie wissels al had opgebruikt offerde centrale verdediger Kosmin Moti, nota bene een Roemeen die ooit voor Dinamo Boekarest uitkwam, zich op om tijdens de strafschoppenserie tussen de palen te gaan staan. En daarin gebeurde het onwaarschijnlijke. Nadat Moti zelf de eerste Bulgaarse penalty had omgezet, ontpopte hij zich als een volleerde strafschopstopper. Hij hield maar liefst 2 elfmeters tegen en opende zo eigenhandig de poort naar de Champions League, een primeur in de clubgeschiedenis. Het werd uiteindelijk 6-5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.