© Shutterstock

Hier kan je deze herfst de zon opzoeken

Heb je genoeg van de regen van afgelopen weken? Of wil je er gewoon even tussenuit? Met de volgende vijf vakantietips doe je misschien ideetjes op om deze herfst nog een gezonde dosis vitamine D in te slaan.

JUV

Gran Canaria

Het Spaanse Gran Canaria is het populairste eiland van de Canarische Eilanden en ligt een paar honderd kilometer ten westen van Afrika. Op dit eiland duikt de temperatuur het hele jaar door niet onder de 20 graden. In de zomer kan het er met temperaturen tot 40 graden extreem warm worden. In de herfst zijn de temperaturen dragelijker en is de kans op neerslag nihil. De bekendste badplaatsen zijn het idyllische Maspalomas, San Agustin en Playa del Inglés. Een van de troeven van Gran Canaria is dat het toeristen een erg afwisselend landschap te bieden heeft: lange zandstranden, rotslandschappen en groene oasen wisselen elkaar af. Een perfecte keuze voor zonnekloppers en wandelaars.

Marrakesh

Voor wie er graag even tussenuit gaat en toch graag profiteert van de zon, is een citytrip naar Marrakesh een echte aanrader. In de zomermaanden is het er nog verschroeiend warm, maar in de herfst zijn de temperaturen heerlijk en ideaal om rond te kuieren in de talloze smalle straatjes. Een vakantie naar Marrakesh betekent een duik in een eeuwenoude cultuur. De stad heeft een prachtige oude binnenstad of ‘medina’ die omringd is door een stadsmuur. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan het Djemaa el Fna-plein, de levensader van de stad en het grootste plein van heel Afrika.

De Algarve

Wie aan de Algarve denkt, denkt aan zon, zee en strand. En dat is niet zonder reden. Zelfs in de herfst stijgt de gemiddelde temperatuur er tot 27 graden en is de kans op neerslag vrij klein. De Algarve is voornamelijk populair dankzij haar zandstranden (Praia da Marinha werd al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld), maar ook de pittoreske dorpjes en stadjes zijn een bezoekje waard. De golfliefhebbers komen in deze Zuid-Portugese provincie ook aan hun trekken: de Algarve staat namelijk bekend om haar spectaculaire golfbanen.

Rome

Het mediterrane klimaat maakt van Rome de perfecte herfstbestemming voor echte cultuurliefhebbers. In de herfstmaanden is de temperatuur er erg aangenaam, al wordt de kans op neerslag in oktober wat groter. De Italiaanse hoofdstad biedt een overweldigend aantal historische bezienswaardigheden (denk aan het Colosseum, het Pantheon, Villa Borghese, Vaticaanstad...) maar is ook een echte shoppingstad en een gastronomische bestemming. Laat die Vino Rosso maar komen!

Saint-Tropez

Deze populaire toeristische havenplaats aan de Franse Côte d’Azur is ideaal voor een zonnige herfstvakantie. Met bijna 3.000 zonuren is het een van de zonnigste bestemmingen van Frankrijk. Het weer in september en oktober is meestal stralend, al vergroot de kans op regen wel naarmate de maand november nadert. De stad staat symbool voor het mondaine leven aan de Côte d’Azur. Het hele jaar door bezoeken vakantiegangers dit geliefde dorpje om te flaneren door de oude jachthaven en uit te rusten op het strand.

Niet te missen