© jempi trippaers

Genkenaar en zijn zoon renoveren oudste hotel van Limburg

In 1909 werd in As, in de periode van de vondst van de eerste steenkolen, het volkshotel Mardaga geopend. mathematisch wil dat betekenen dat dit hotel dit jaar zijn 105 jarig bestaan viert. Zowel de uitbaters de familie Geurden, als het clienteel en het personeel hebben dit de laatste maanden aan den lijve ondervonden..

jempi trippaers

Grootse renovatie

Vader Ludo en zijn zoon Maxim Geurden, samen met echtgenote Christine investeerden afgelopen jaar 600 000 euro in de totale renovatie van hun hotel. "Ons hotel telt 18 kamers en de locatie vlakbij het station van As is op toeristisch vlak een voltreffer," vertelt Ludo Geurden. Ludo is zelf ondervoorzitter van de Federatie Horeca Limburg en lid van de 'raad van bestuur' van Horeca Vlaanderen. Eveneens zetelt hij in de Federatie Toerisme Limburg. "Christine is naast mede-uitbaatster ook werkzaam in het Ziekenhuis Oost Limburg," vertelt Ludo Geurden. Maxim van zijn kant is semi-profvoetballer bij tweede-klasser Patro Eisden. In de nabije toekomst zal hij de fakkel van mij overnemen en het bedrijf dus zelf leiden," maakt Ludo bekend.

Verbouwingen

Sinds de familie Geurden in 2006 het hotel overnam van de familie Mardaga, werden tal van verbouwingen en vernieuwingen gerealiseerd. Ludo Geurden somt op: "We investeerden in totaal voor 600000 euro aan dit project. Naast een volledig nieuwe supermoderne keuken werden ook de kamers, de vergaderzalen, de ontbijtruimte, het gezellige overdekte terras en het restaurant grondig onder de loep genomen en vernieuwd.¨Pareltje in de totale infrastructuur is de nieuwe M-Bar met haardvuur en authentieke bar accommodatie in kerselaarhout in de stijl van de jaren 1940."In het restaurant staat sedert 2013 Chef Jens Stinissen aan het roer van de keuken. "Een echte 'topchef' waar ik dolgraag mee samenwerk," aldus Ludo Geurden. "Als ik u vertel dat ons restaurant in de 'Gault Millau-gids' bekroond werd met een 14 op 20, en tevens 'drie vorkjes' krijgt toebedeeld van 'Guide Michelin' dan zijn dat wel degelijk serieuze adelbrieven," bevestigt de Mardaga-directeur. Tenslotte verwijst Ludo Geurden graag naar de unieke ontbijtformule in zijn hotel, wel enkel op reservatie. Het hotel Mardaga maakt deel uit van de groep 'Different Hotels', geleid door de broer van Ludo, Peter Geurden.

Meer info rondom Mardaga op ludo.geurden@hotelmardaga.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio