© vrt

© Q-dj

thumbnail: null
thumbnail: null

Carl Schmitz en Nathalie Delporte naar JOE fm, Kristien Maes presenteert niet langer

Q-Music en Radio 1 zetten bekende stemmen opzij

Het rommelt in radioland. Q-Music bedankt ‘oudjes’ Carl Schmitz en Nathalie Delporte voor bewezen diensten. Bij Radio 1 moet Kristien Maes wijken voor Annemie Peeters. Zij moet het programma De Bende van Einstein redden.

Tom De Leur en tom vets

Er is een stevig gevecht aan de gang om jonge luisteraars in het radiolandschap. MNM staat mee in de ring, maar de knokpartij gaat vooral tussen Studio Brussel en Q-Music. Volgens de laatste luistercijfers zakte Q-Music terug tot 13,7 procent van de luisteraars, Studio Brussel steeg naar 13,1 procent. Bij de luisteraars van 18 tot 44 jaar is Studio Brussel de jongste met 25,5 procent, gevolgd door Q-Music met 23 procent.

Q-Music bereidt al een tijdje een verjongingsoperatie voor. De zender neemt afscheid van stemmen Carl Schmitz (46) en Nathalie Delporte (39). Beiden gaan bij kleine broer JOE fm aan de slag.

In het kader van de vernieuwing krijgt Sven Ornelis er vanaf 1 september een jonge collega bij, de 26-jarige Maarten Vancoillie. Zij zullen samen de Ornelis & Vancoillie-ochtendshow presenteren. Ornelis’ maatje Kürt Rogiers mag zijn eigen programma presenteren, Kürt & Company.

Ook Radio 1 stuurt bij. De zender bleef met 7,7 procent van de luisteraars stabiel, maarDe Bende van Einstein, dat het met veel heisa afgevoerdeJoos moest doen vergeten, wordt hervormd. Het programma werd gepresenteerd door Kristien Maes en Lotte De Caluwe maar wordt vanaf 1 september De Bende van Annemie, met Annemie Peeters. Radio 1 was gisteren erg onduidelijk over de toekomst van Kristien Maes. De Caluwe presenteert sowieso niet meer ‘om persoonlijke redenen’, over de rol van Kristien Maes aan de zijde van Annemie Peeters werd met geen woord gerept. Bij navraag benadrukt de VRT dat Kristien Maes mee blijft presenteren, al zal vanaf 1 september snel duidelijk worden dat Annemie Peeters de ­belangrijkste – lees: de enige – stem van het vernieuwde ­programma wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer