© archief

Berchem uit de beker na verlengingen

Bornem - Berchem: 2-2 (3-2 na verlengingen)

HF

Bornem had verlengingen nodig om Berchem uit de volgende bekerronde te houden. Geel-zwart kreeg nochtans voldoende kansen tijdens de negentig minuten om het laken naar zich toe te trekken.

Voor dit bekertreffen liet Berchemcoach Eric Van Meir in vergelijking met de eerste competitiewedstrijd doelman Merckx, Dierickx, Dickson en Stevens langs de kant. Hierdoor debuteerde Michiels in het doel bij Berchem.

De jonge Clemente kreeg opnieuw zijn kans centraal in de verdedigng en ook Nyason en Verhoeven verschenen aan de aftrap. Bornem klom al na vijf minuten op voorsprong. Michiels kon een poging van Krasniqi met de hand weren, maar Schoonjans duwde de rebound binnen: 1-0.

Berchem nam het initiatief. Toen Verhoeven op snelheid zijn tegenstander De Paepe uitspeelde, moest hij foutief worden gestopt. Boujouh stelde via strafschop gelijk: 1-1.

Berchem bleef de wet dicteren. Paridaans plaatste een vrijschop tegen de lat en Claessens liet twee uitgespeelde kansen liggen om Berchem op voorsprong te zetten. Toch mocht geel-zwart met voorsprong de rust, nadat Verstraeten na een collectieve aanval in twee tijden de bal over de doellijn werkte.

Berchem liet het initiatief nu aan Bornem, zorgde zelf op tegenaanval voor het meeste gevaar, maar maakte de kansen niet af. Boujouh (tweemaal) en Verhoeven besloten ook nog voorlangs. Het was Schoonjans die aan de overzijde onverwacht vanop afstand zijn kans waagde en de bal enig mooi in de verste bovenhoek zag verdwijnen. Zo bleken verlengingen onafwendbaar.

Hierin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar met nog tien minuten op de klok kopte Jens De Paepe een hoekschop voorbij Michiels. Bornem op voorsprong en meteen ook naar de volgende bekerronde.

Doelpunten: 5’ Schoonjans 1-0, 12’ Boujouh 1-1 (strafschop), 40’ Verstraeten 1-2, 70’ Schoonjans 2-2, 110’ De Paepe 3-2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer